vrijdag 5 januari 2018

It takes two, just me and youHet nieuwe jaar beginnen met de nummer 1 van vorig jaar. Dat moet kunnen! 
Bij het opstellen van 'het beste van 2017' kwam op nummer 1 de rechtdoorjurk die ik eerder maakte voor de oudste snoes. Ik herinnerde me toen ook dat ik hem eigenlijk eens opnieuw ging maken. Doordat ik de jurk in rekbare stof maakte in plaats van katoen, viel de hals veel te wijd. 
De stof haalde ik al opnieuw in huis en nu was het een goed moment om er aan te beginnen! 
Ok, technisch gezien pakte ik volledig de bovenkant aan. Verhogen, verkleinen en ook de borstomtrek werd versmald. Het was een behoorlijk werkje, maar ik ben zo blij dat ik het deed. In tegenstelling tot haar vorige jurk, die nog geen enkele keer werd gedragen, is deze een succes. Na de foto's wou ze hem niet meer uittrekken.

Jullie zagen het misschien al? Ook kleine zus kreeg eentje.
Voor haar romantisch, lief en zacht karaktertje ging ik voor roze.
Die kleur kies ik vaak voor haar. Het gaat haar zo goed af ❤Het is de eerste keer dat die twee zo dikke fun hadden tijdens de fotoshoot.
Ik moest ze zelf een beetje intomen om deftige foto's te hebben. 😄
Maar goed, ik ben blij dat ze enthousiast zijn. En waarschijnlijk heeft dat konijntje er wel iets mee te maken. Niet alleen zijn ze nog steeds zot van ons konijn Hazel. Ook de serie 'Pieter konijn' van op Netflix weet hen te bekoren (lees: ze zijn verslaafd aan die tekenfilms en zagen een hele dag om er naar te mogen kijken). 

Hier nog eens onze kleine snoes in haar romantisch roze jurkje...
Wisten jullie dat ik op Instagram een poll hield? 
'What's your favorite? Blue or pink?'

Wel 75% ging voor blauw en 25% voor roze.
En wat is jullie favoriet? 
Laat het gerust weten in een reactie! 

Ondertussen is de eerste blogpost van 2018 een feit.
Ik hoop dat er nog veel mogen volgen.
In ieder geval dikke knuffels en tot de volgende! 
Stof: Modecoupon in Sint-Niklaas
Patroon: rechtdoorjurk SVDHZ3 met enige aanpassingen.
Flockfolie: Veritas


Bedankt voor jullie bezoekje! 
Ook welkom op Instagram, facebook en Bloglovin'

12 opmerkingen:

 1. Ik vind de blauwe echt super! Met de kleine dochter erbij betrap ik mezelf erop dat de stoffenkast ook meer roze kleurt. Hoewel meisjes ook met blauw wegkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ECHT HEEL HEEL MOOI,maar heb je nu katoen gebruikt? of opnieuw tricot grtjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke aanpassingen deed je precies? Ik kocht ook net rekbare sweaterstof voor deze jurk omdat ik dacht dat hij dus ook voor tricot ging. Omdat ik jouw kleedjes in mijn hoofd had, toen ik in de stoffenwinkel stond. Toen ik bij thuiskomst het boek vastnam, viel dat dus tegen om niet-rekbare stof te zien staan 😁

   Verwijderen
  2. Eigenlijk vooral de hals. Als je bij de blogpost 'rechtdoorjurk uit stof voor durf het zelvers 3' kijkt, dan zie je dat die veel te wijd viel. Je kan eventueel vergelijken met een bestaand kledingstuk dat goed zit(t-shirt ofzo) om te zien hoe je de hals best aanpast.

   Verwijderen
 3. Ik vind vooral het duo geweldig! Blauw en roze, twee maatjes maar hetzelfde plan. Schattiger kan niet. (Al doet het piepende konijntje ook wel zijn duit in het zakje)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dit kleedje zo mooi, en zou het graag voor mijn kleindochter willen maken maar bestaat het patroon ook in maat 80 ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, het kleinste maatje is 92/98... Dus wie weet kan je volgend jaar eentje maken :)

   Verwijderen