Visit my shop

Rechtdoorjurk uit Stof voor durf het zelvers 3!

Afgelopen zondag was het zover.
De boeklancering van Stof voor durf het zelvers 3!
Iedereen die kan naaien heeft nummer 1 en 2 sowieso in huis en ik zou zeggen ga die 3e ook maar snel halen! Ik kon er zondag al eentje bemachtigen en ja zelfs gesigneerd enal. 😉 
Gesigneerd door Griet De Smedt (Emma en Mona) en Annick Verschueren (Minniemie), want zij sloegen de handen in elkaar om dit gouden boek te creëren. 

Een boek met voor ieder wat wils! Van baby tot volwassene, voor jongens en voor meisjes, om te naaien en te breien,... het heeft zoveel te bieden.
Ik ben fan van de hippe, vernieuwende, snel-in-elkaar-te-steken patroontjes. 

De rechtdoor jurk is één daarvan, en dit is mijn versie...

Ik kreeg al massaal reacties op Instagram en Facebook, waarvoor heel veel dank! Jullie waren allemaal superlief. Er waren ook veel vragen en die wil ik hier nog even aanhalen. 


1. In welke maten kan je dit jurkje maken? 
De jurk kan je maken in maat 92/98, 104/110, 116/122, 128/134.

2. Is dat het originele mouwtje? 
Er is nog een extra mouwpand dat je aan deze korte mouw kan zetten waardoor je een halflange wijde mouw hebt. (Ook heel mooi!)

3. Welke soort stof is dit?
Ik werkte met een rekbaar stofje, maar het patroon is gemaakt om met katoen te werken.

4. Valt de hals altijd zo wijd? 
Neen! Oorspronkelijk is het een jurk in katoen. Er wordt met een beleg gewerkt en achteraan kan je de jurk sluiten met touwtjes. Ik maakte de jurk in tricot waardoor ik enkele aanpassingen moest doen. Het beleg liet ik achterwege en zoomde de halslijn om. Bij de hals had ik beter nog enkele centimeters bijgetekend en eigenlijk had ik ook een maatje kleiner moeten maken, dan zat hij waarschijnlijk veel beter. Ik twijfel om hem opnieuw te maken en de hals beter aan te passen. Ik hield ondertussen een poll op Instagram. Ik ben heel benieuwd naar jullie mening! 

5. Is het een boek voor beginners?
Ik ben ervan overtuigd dat elke beginner in staat is om de patronen te maken. Bij elk patroon kan je een fototutorial vinden en een woordje uitleg. 


Ziezo, en nu ga ik jullie spammen met foto's! 😃


Uit één van de zakjes liet ik een konijntje piepen. Deze knipte ik (jip, ik deed het op de old school manier) uit flockfolie en streek hem erop. In het begin had ik twijfels om dit te doen, maar eens ik het had voorgesteld aan de dochter was er geen weg meer terug. Jullie lieve reactie hebben mij dan ook overtuigd! 


JOIN ME ON INSTAGRAM! 


Patroon: Rechtdoor jurk - SVDHZ3
Stof: Modecoupon
Flockfolie: Veritas

Populaire posts