Het vernieuwde Lena-patroon van WISJ

 Jullie volgen het zeker wel een beetje in naailand. Alle nieuwe patroontjes, nieuwe stoffen die uitkomen, nieuwe tutorials. Welja, laten we het dan even hebben over het vernieuwde Lena-patroon van WISJ.

Het zit zo: in 2017 bracht Sofie van Wisj (toen nog WenSJe) een nieuw en gratis patroon uit. De Lena-jurk in maat 80-116. Later bracht ze het Fons en Sien-patroon uit. Ook een gratis patroon van maat 80-116. Omdat het toch wel patronen zijn die vaak gemaakt worden en er vraag was naar grotere maatjes, ging Sofie aan het werk. Ze maakte een Lena en Fons patroon. Niet gratis deze keer, maar wel zeker de moeite waard om aan te kopen. 

Waarom? Wel, niet alleen omdat je dan het oude Lena en Fons patroon in alle maten hebt, nee hoor. Er zitten vernieuwde versies bij! Ik ging al 3 keer aan de slag met het Lena-patroon. We beginnen bij het begin...


Lena top met korte mouw

Als eerste maakte ik een Lena top. Die maakte ik in een double gauze. Lekker luchtig voor de zomer. Ik ging meteen ook aan de slag met de nieuwe versie van het Lena patroon. Zoals je ziet is er een klein bovenstukje en een onderstuk dat gerimpeld is. Helemaal mijn ding! 
Lena jurk zonder mouw

Omdat ik de jurk ook eens wou uittesten maakte ik voor ons jongste de jurk. Ook in double gauze en aan de grote kant zodat ze hem zeker volgende lente ook nog kan dragen ;)
Toen ik deze foto's postte op Instagram kreeg ik massa's complimenten en vragen over het bomber jasje. Het is eigenlijk de Teddy sweater, ook van WISJ ;) Maar ik maakte er een bomber van. Hoe? Wel door de tutorial te volgen die zij daarover schreef. KLIK HIER. Ik deed maar slecht 2 aanpassingen. De kraag maakte ik mooi op maat omdat er in die richting van de stof geen stretch zit en ik werkte onderaan af met een elastiek in plaats van een aangezette boord. 
Nog meer vragen hierover? Stuur met gerust een berichtje op Instagram.


Lena met lange smockmouw

Smocken... ooit al eens gedaan? Nee ik ook niet. Maar toen in Sofie haar versie zag wou ik het ook echt gaan proberen. Met wat hulp van een naaivriendin ging ik aan de slag. En weet je wat? Het is helemaal niet moeilijk! Bij mij ging het gewoon vanzelf. Ik ben van plan een blogbericht te schrijven over smocken op BERNINA blog. Dus hou me goed in de gaten ;)
Heel blij met al mijn Lena-versies! En Fons? Ja die maakte ik ook al!
Graag aan de slag gaan met dit patroon? HIER kan je het patroon en add-on's vinden.

XXX Neeltje

Kom je me vergezellen op INSTAGRAM?Reacties

Een reactie posten