woensdag 28 december 2016

DIY kerstversiering

Vlak voor de kerstvakantie staken we de handen uit de mouwen.
We maakten namelijk onze eigen kerstversiering. 
Je ziet ze misschien al hangen, die kerstfiguurtjes uit zoutdeeg.



Het recept is heel simpel:
1 kg bloem
600 ml water
500 gr zout
3 eetlepels maïsolie






Voor in onze kerstboom wou ik de figuurtjes zo neutraal mogelijk houden. Als ze gebakken zijn past de kleur perfect bij de andere decoratie.
De kindjes hebben een klein kerstboompje staan. Zij fleurden de boel wat op met strijkparels.






Vergeet geen gaatje te maken! Zo kan er achteraf een touwtje door.

Klaar om in de oven te gaan.
Ongeveer een half uurtje op 180°C.





Eventjes laten afkoelen, een touwtje erdoor en versieren maar die kerstboom!















Volg mij via Facebook, Bloglovin' en Instagram



2 opmerkingen:

  1. Keitof, met die strijkparels! Daar had ik nog niet aan gedacht ☺ Als we binnenkort terug een oven hebben, ga ik dat ook eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen